Print this post Print this post

Φόρος τιμής για τον Dominique Venner

dominique-venner-crop671 words

μετάφραση Δημήτρης Παπαγεωργίου

English version here

Η αυτοκτονία του Dominique Venner στις 21 Μαϊου στην Notre Dame: Η Marine Le Pen υποκλίθηκε σε αυτή την χειρονομίας της αναδυόμενης συνειδητότητας, κάτι που μπορεί να μας εξέπληξε αλλά είναι προς τιμήν της. Μία γυμνόστηθη εκπρόσωπος της Femen, μίας ομάδας φεμινιστριών μπούφων, προσπάθησε ναβεβηλώσει την μνήμη του την επόμενη ημέρα, μιμούμενη την αυτοκτονία του στην χορωδία της Notre Dame. Στο στεγνό στήθος της είχε βάψει “Μακάρι ο φασισμός να αναπαυθεί στην κόλαση”. Είναι η δεύτερη φορά που αυτές οι γυμνές groupies μπαίνουν στον καθεδρικό με ατιμωρησία, παρόλο που υπάρχει έλεγχος στην είσοδο. Δημοσιογράφοι του AFP είχαν προειδοποιηθεί για να καλύψουν αυτό το “δρώμενο” και ως εκ τούτου είναι πιθανότατα συνένοχοι.

Τα αριστερίστικα μήντια και οι πολιτικοί (ιδιαίτερα o παθητικός Harlem Desir) μαζί κατηγόρησαν τον Venner, μετά θάνατον, για παρακίνηση σε βία, για προβοκάτσια. Πέρα από τις βλακείες τους, ξεκάθαρα η Ρωμαϊκή χειρονομία του Venner, τόσο τραγική όσο και η ίδια η ιστορία, τρόμαξε αυτούς τους ανθρώπους, που περνούν το σύνολο της ζωής τους έρποντας.

Ο Venner έδωσε τον θάνατό του σαν παράδειγμα, όχι από απελπισία, αλλά από ελπίδα: Η συμβολική θυσία ενθαρρύνει τα νιάτα μας, μπροστά στο πρόσωπο της εξελισσόμενης δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού πολιτισμού, με την γραμμή αίματος και τις αξίες του, να αντισταθούν και να πολεμήσουν μέχρι θανάτου, κάτι που είναι η τιμή του πολέμου. Ενός πολέμου που έχει αρχίσει. Ο Venner ήθελε από εμάς να καταλάβουμε ότι η νίκη μπορεί να επιτευχθεί στην ιστορία των ανθρώπων, εάν οι πολεμιστές είναι έτοιμοι να πεθάνουν για τον σκοπό τους. Είναι για τις μελλοντικής γενιές των αντιστεκόμενων και μαχόμενων Ευρωπαίων που ο Dominique Venner έδωσε την ζωή του. Ήταν ένας “αφυπνιστής του λαού” σύμφωνα με τα λόγια του φίλου του Jean Mabire.

Και σκότωσε τον εαυτό του, παρόλο που δεν ήταν Χριστιανός με την συνηθισμένη έννοια, στον κεντρικό βωμό της Notre Dame του Παρισίου, κάτι το οποίο σημαίνει στην καρδιά του πιο πολυάσχολου ιερού και ιστορικού τόπου όλης της Ευρώπης (Ευρώπη: Η πραγματική, αυθεντική πατρίδα του Venner όχι η ψεύτικη δικαιολογία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.). Η Notre Dame, ένα μέρος μνήμης πολύ πιο πλούσιο για παράδειγμα, από τον τύμβο του Αγνώστου Στρατιώτη κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου. Ήθελε να δώσει στην θυσία του ένα ειδικό μήνυμα, όπως στις παλιές Ρωμαϊκές παραδόσεις, όπου η ζωή ενός ανθρώπου ως το τέλος, είναι αφιερωμένη στην χώρα που αγαπά και πρέπει να υπηρετεί. Όπως ο Κάτων, ο Venner ποτέ δεν συμβιβάσθηκε στις αρχές του. Ούτε σε θέματα απαραίτητου τρόπου συμπεριφοράς, γραψίματος και ιδεών – που δεν έχουν τίποτε να κάνουν με πόζες, εμφάνιση και λοιπά. Η νηφαλιοτητά του επέδειξε, στην ουσία, την δύναμη του μαθήματός του. Ένας μακρινός δάσκαλος που δεν ήταν άσχετος με την Στωική παράδοση, ένας επαναστάτης με καρδιά και κουράγιο και όχι ματαιοδοξία και μεγαλομανία, ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος της δράσης και της ανασκόπησης, ποτέ δεν απομακρύνθηκε από το μονοπάτι του. Κάποτε μου είπε ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να χάνω τον χρόνο μου κριτικάροντας προδότες, δειλούς, τύπους που κοιτούν το συμφέρον τους. Ούτε θα έπρεπε, φυσικά να τους συγχωρείς. Απλά να τους αγνοείς και να συνεχίζεις εμπρός. Η σιωπή της περιφρόνησης.

Αυτός είναι ο Dominique Venner, ο οποίος το 1970 με έφερε στην Αντίσταση, την οποία ποτέ δεν απαρνήθηκα ή εγκατέλειψα από τότε. Ήταν αυτός ο λοχαγός της στρατολογίας. Ο εθελοντικός του θάνατος – που ηχεί περισσότερο τον Mishima παρά τον Montherlant- είναι μια πράξη θεμελίωσης. Και με γέμισε με μία χαρούμενη στεναχώρια, σαν την λάμψη μιας αστραπής. Ένας πολεμιστής δεν πεθαίνει στο κρεβάτι. Ο θυσιαστικός θάνατος αυτού του ανθρώπου της τιμής, απαιτεί να τιμήσουμε την μνήμη του και την δουλειά του, να μην θρηνήσουμε αλλά να πολεμήσουμε. Αλλά να πολεμήσουμε για τι; Όχι απλά για την αντίσταση, αλλά για την επανάκτηση. Την αντεπίθεση με άλλα λόγια. Μετά από μία από τις εργασίες μου, όπου ανέπτυξα αυτή την ιδέα, ο Venner μου έστειλε ένα γράμμα έγκρισης, με τον κομψό του γραφικό χαρακτήρα. Η θυσία του δεν θα είναι εις μάτην ή γελοία. Ο εθελοντικός θάνατος του Dominique Venner είναι ένα κάλεσμα για την νίκη.

Source: http://www.patriamag.gr/2013/06/dominique-venner-guillame-faye.html

 

This entry was posted in North American New Right and tagged , , , , , , , , . Comments are closed, but you can leave a trackback: Trackback URL.
 • Our Titles

  White Identity Politics

  The World in Flames

  The White Nationalist Manifesto

  From Plato to Postmodernism

  The Gizmo

  Return of the Son of Trevor Lynch's CENSORED Guide to the Movies

  Toward a New Nationalism

  The Smut Book

  The Alternative Right

  My Nationalist Pony

  Dark Right: Batman Viewed From the Right

  The Philatelist

  Novel Folklore

  Confessions of an Anti-Feminist

  East and West

  Though We Be Dead, Yet Our Day Will Come

  White Like You

  The Homo and the Negro, Second Edition

  Numinous Machines

  Venus and Her Thugs

  Cynosura

  North American New Right, vol. 2

  You Asked For It

  More Artists of the Right

  Extremists: Studies in Metapolitics

  Rising

  The Importance of James Bond

  In Defense of Prejudice

  Confessions of a Reluctant Hater (2nd ed.)

  The Hypocrisies of Heaven

  Waking Up from the American Dream

  Green Nazis in Space!

  Truth, Justice, and a Nice White Country

  Heidegger in Chicago

  The End of an Era

  Sexual Utopia in Power

  What is a Rune? & Other Essays

  Son of Trevor Lynch's White Nationalist Guide to the Movies

  The Lightning & the Sun

  The Eldritch Evola

  Western Civilization Bites Back

  New Right vs. Old Right

  Lost Violent Souls

  Journey Late at Night: Poems and Translations

  The Non-Hindu Indians & Indian Unity

  Baader Meinhof ceramic pistol, Charles Kraaft 2013

  Jonathan Bowden as Dirty Harry

  The Lost Philosopher, Second Expanded Edition

  Trevor Lynch's A White Nationalist Guide to the Movies

  And Time Rolls On

  The Homo & the Negro

  Artists of the Right

  North American New Right, Vol. 1

  Some Thoughts on Hitler

  Tikkun Olam and Other Poems

  Under the Nihil

  Summoning the Gods

  Hold Back This Day

  The Columbine Pilgrim

  Confessions of a Reluctant Hater

  Taking Our Own Side

  Toward the White Republic

  Distributed Titles

  Reuben

  The Node

  The New Austerities

  Morning Crafts

  The Passing of a Profit & Other Forgotten Stories

  Gold in the Furnace

  Defiance