Print this post Print this post

Κάλεσμα στους νέους Ευρωπαίους

breker2858 words

Μετάφραση Ν. Κ.

English version here

Το παρακάτω κείμενο του Γάλλου διανοητή Γκιγιόμ Φαγιέ δημοσιεύτηκε στο ένατο τεύχος του γαλλικού περιοδικού Réfléchir & Agir, το καλοκαίρι του 2001. Ως Συντακτική Ομάδα του περιοδικού Ιδεάπολις πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο κείμενο έχει ιδιαίτερη αξία, όχι μόνο επειδή αρκετά χρόνια πριν το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, την περίοδο των “παχιών αγελάδων”, ο συγγραφέας προβλέπει με ακρίβεια τις συνθήκες που ζούμε σήμερα, αλλά, κυρίως, επειδή προτείνει, από τότε, συγκεκριμένους τρόπους οργάνωσης των ευρωπαίων εθνικιστών για την επόμενη ημέρα.

(…) 1. Πρώτα από όλα, είναι σημαντικό να ενοποιήσουμε, σε ευρωπαϊκή κλίμακα, όλες τις ταυτοτικές δυνάμεις της αντίστασης γύρω από ένα δόγμα και από ένα βασικό επαναστατικό πρόγραμμα.

Αγνοώντας τις δευτερεύουσες ιδεολογικές ή συναισθηματικές διαμάχες, που συχνά είναι απλά εκφράσεις μικροπρεπών εθνικισμών και οικογενειακές ή σχισματικές διαφορές, θα πρέπει να ακολουθήσουμε την συμβουλή του Λένιν “να διευθετήσουμε όλες τις διαμάχες μετά την επανάσταση”. Επιτέλους, είναι απαραίτητο να σταματήσουν οι εσωτερικές διαφορές (κουτσομπολιό, αφορισμοί και παράνοιες) και να διατηρήσουμε τα χτυπήματά μας για τον πραγματικό εχθρό. Επικεντρωνόμαστε στα ουσιώδη, σε ό,τι μας ενώνει, γιατί είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Erntsfall, όπως το έθεσε ο Carl Schmitt). Κοιτάξτε τους μουσουλμάνους, αυτοί παύουν να διαμάχονται μεταξύ τους από την στιγμή που πρόκειται για την κήρυξη της Τζιχάντ κατά των άπιστων.

2. Για εμάς, κοινός και κύριος εχθρός (αυτός που εισβάλλει συγκεκριμένα, με τη φυσική του παρουσία) είναι ο αποικισμός και η εγκατάσταση των λαθρομεταναστών, κάτω από το λάβαρο του Ισλάμ. Προφανώς, μπορεί κάποιος να μοιράζεται ορισμένες κοινές αξίες με τον εχθρό, αλλά δεν θα πρέπει να πέσει στην παγίδα να αισθάνεται οποιαδήποτε συμπάθεια γι’ αυτόν. Ο εχθρός, επιπλέον, κερδίζει από τους δοσίλογους – από εκείνους τους Ευρωπαίους εθνομαζοχιστές, που είναι οι πιο επικίνδυνοι για εμάς. Όσο για τον κοινό αντίπαλο (που επιδιώκει να μας αποδυναμώσει και να μας εξουσιάσει) είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο αντικειμενικός σύμμαχος των ανωτέρω.

3. Το κίνημα μας, το οποίο έχει έναν ριζοσπαστικό (και όχι εξτρεμιστικό) τρόπο σκέψης, έχει το πραγματικό μονοπώλιο στην επαναστατική διαφωνία, δεδομένου ότι είμαστε οι μόνοι που αναζητούν μια πλήρη ανατροπή των κυρίαρχων αξιών και πολιτισμικών μορφών (Umwertung ή μεταξίωση σύμφωνα με το Νίτσε).

4. Οι τρεις πυλώνες μιας ιδεολογίας και ενός εγχειρήματος για την ευρωπαϊκή ενότητα είναι:(α) Το ξύπνημα μιας εθνικής συνείδησης, που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση της κοινής μας βιολογικής κληρονομιάς, της φυλής μας, (β) η αναγέννηση των προγονικών αξιών, η λήθη των οποίων αποτελεί την κύρια αιτία της σημερινής τραγωδίας και (γ) η δημιουργική εκδοχή ενός συνολικού και επαναστατικού ευρωπαϊκού πολιτικού δόγματος.

5. Όπως αναφέρεται στον εξαιρετικό τίτλο του περιοδικού (Réfléchir & Agir) ο προβληματισμός είναι θεμελιώδους σημασίας, αλλά για τον ίδιο λόγο είναι επίσης αναγκαίο να δράσουμε. Αλλά πώς να δράσουμε; Τι πρέπει να γίνει; Αυτό είναι πάντα το βασικό ερώτημα. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο αντίστασης, αλληλεγγύης και δράσης γύρω από ένα κοινό ιδεολογικό πρόγραμμα. Αυτό δεν πρέπει να αποκλείει αλλά να περιλαμβάνει την πολιτική. Είναι πολύ αργά πλέον για να κερδίσουμε δύναμη από την κάλπη και από την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Είναι απαραίτητο να βάλουμε το επόμενο στοίχημα. Εμπεριέχει ρίσκο, όπως κάθε στοίχημα, αλλά είναι η μόνη μας ελπίδα σ’ αυτήν την εποχή του λυκόφωτος: Στα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια, είναι πιθανό να υπάρξει μια μεγάλη κρίση (“χάος”), η οποία θα λάβει τη μορφή μιας εθνικής σύγκρουσης μεγάλου μεγέθους, πιθανότατα με βάση την οικονομική εξαθλίωση. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει τη νοοτροπία των μαζών, που σήμερα ταΐζονται σαν τις χήνες από τα νέο-ολοκληρωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τότε θα τεθεί το θέμα της πρόβλεψης του “μετά το χάος”, της προετοιμασίας για την επερχόμενη καταιγίδα, συγκροτώντας ένα ευρωπαϊκό δίκτυο – οριζόντιο, όπως ο ιστός, άτυπο, πολυμορφικό – των επαναστατικών μειονοτήτων, ένα δίκτυο αλληλεγγύης, μια ευρωπαϊκή διεθνής, αντίστασης και προπαγάνδας. “Το Δίκτυο” δεν θα πρέπει να λάβει οποιοδήποτε όνομα ή θεσμική μορφή. Είναι αυτό που αποκαλώ η στρατηγική της κόμπρας. Θα πρέπει να τεντωθεί, με μυστικό αλλά ακλόνητο τρόπο, από την Πορτογαλία ως την Ρωσία συνδέοντας στελέχη ή εκλεγμένους αξιωματούχους πολιτικών κομμάτων, ενώσεων και κύκλων όλων των φύσεων, άτομα, εκδότες, επιχειρηματίες, χρηματοδότες, σέρφερς του διαδικτύου, ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης κλπ. Με τρεις στόχους: γενική αγκιτπρόπ, διαμόρφωση και στρατολόγηση, καθώς και απόκτηση μέσων μαζικής ενημέρωσης. Με μια λέξη θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την αναπόφευκτη σύγκρουση. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ισχυροί για εκείνη την ημέρα, όταν έρθει ο τυφώνας, ο τυφώνας που είναι η μοναδική μας ευκαιρία, ο μοναδικός μας μοχλός για να μετακινήσουμε τον κόσμο. Πρέπει επίσης να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι το σύστημα είναι ανίκητο. Είναι ανίκητο λόγω της τρέχουσας αδυναμίας μας και της ανοργανωσιάς μας. Τέλος, είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουμε την ψυχοπαθητική ηττοπάθεια της “τελευταίας ευκαιρίας”. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι τραγικά αισιόδοξοι που θεωρούν τους εαυτούς τους ως την “πρώτη ευκαιρία”.

Όταν υπάρχει ένα τέτοιο δίκτυο, θα έρθει η ώρα να περάσουμε στο επόμενο πολιτικό στάδιο, το οποίο είναι αδύνατο να προγραμματιστεί από σήμερα. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τη οικοδόμηση του δικτύου μας με υπομονή, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό. Κι ας αποβάλλουμε από τις τάξεις μας τους ανίκανους, μέτριους, επιπόλαιους και εκκεντρικούς. Ένα τέτοιο δίκτυο, ενωμένο γύρω από ένα σαφές και κοινό δόγμα, πρέπει πάνω απ ‘όλα να αποτελεί μια αυστηρή ελίτ. Από την Αντίσταση στη Επανάκτηση, από την Επανάκτηση στην Επανάσταση.

Source: http://www.ideapolis.info/2013/08/guillaume-faye.html

 

This entry was posted in North American New Right and tagged , , , , , , , . Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Post a Comment

Your email is never published nor shared.
 
Comments are moderated. If you don't see your comment, please be patient. If approved, it will appear here soon. Do not post your comment a second time.
 
Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*
*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Our Titles

  White Identity Politics

  Here’s the Thing

  Trevor Lynch: Part Four of the Trilogy

  Graduate School with Heidegger

  It’s Okay to Be White

  Imperium

  The Enemy of Europe

  The World in Flames

  The White Nationalist Manifesto

  From Plato to Postmodernism

  The Gizmo

  Return of the Son of Trevor Lynch's CENSORED Guide to the Movies

  Toward a New Nationalism

  The Smut Book

  The Alternative Right

  My Nationalist Pony

  Dark Right: Batman Viewed From the Right

  The Philatelist

  Novel Folklore

  Confessions of an Anti-Feminist

  East and West

  Though We Be Dead, Yet Our Day Will Come

  White Like You

  The Homo and the Negro, Second Edition

  Numinous Machines

  Venus and Her Thugs

  Cynosura

  North American New Right, vol. 2

  You Asked For It

  More Artists of the Right

  Extremists: Studies in Metapolitics

  Rising

  The Importance of James Bond

  In Defense of Prejudice

  Confessions of a Reluctant Hater (2nd ed.)

  The Hypocrisies of Heaven

  Waking Up from the American Dream

  Green Nazis in Space!

  Truth, Justice, and a Nice White Country

  Heidegger in Chicago

  The End of an Era

  Sexual Utopia in Power

  What is a Rune? & Other Essays

  Son of Trevor Lynch's White Nationalist Guide to the Movies

  The Lightning & the Sun

  The Eldritch Evola

  Western Civilization Bites Back

  New Right vs. Old Right

  Lost Violent Souls

  Journey Late at Night: Poems and Translations

  The Non-Hindu Indians & Indian Unity

  Baader Meinhof ceramic pistol, Charles Kraaft 2013

  Jonathan Bowden as Dirty Harry

  The Lost Philosopher, Second Expanded Edition

  Trevor Lynch's A White Nationalist Guide to the Movies

  And Time Rolls On

  The Homo & the Negro

  Artists of the Right

  North American New Right, Vol. 1

  Some Thoughts on Hitler

  Tikkun Olam and Other Poems

  Under the Nihil

  Summoning the Gods

  Hold Back This Day

  The Columbine Pilgrim

  Confessions of a Reluctant Hater

  Taking Our Own Side

  Toward the White Republic

  Distributed Titles

  Reuben

  The Node

  The New Austerities

  Morning Crafts

  The Passing of a Profit & Other Forgotten Stories

  Gold in the Furnace

  Defiance